Стартира социалната инициатива „Приятел на месеца“

По идея на г-жа Албена Атанасова – заместник кмет на Столична община стартира инициативата „Приятел на месеца“. Чрез нея популярни лица, ангажирани през последните годините с проблемите на хората в неравностойно положение и подкрепящи социалната политика на Столична община, ще станат Приятели на месеца.
Кампанията стартира с обичаната от всички Светлана Тилкова – Алена. Тя получи поканата от екипа на Направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ и с удоволствие прие да стане Приятел на месец Март.
Алена подкрепя всички благотворителни кампании на Столична община, самата тя участва активно в тяхната организация и съдейства за популяризирането на социалните каузите. Посланик е на добротата и приема като свои проблемите на хората в неравностойно положение.
Приятелят на месеца ще гостува и участва в мероприятията и празниците, организирани от заведенията за социални услуги за деца, младежи и възрастни хора на територията на Столична община през съответния месец. Ще имат възможност да поговорят за актуалните теми от тяхното ежедневие, да се срещнат отблизо с проблемите им и съответно да доставят приятни и незабравими емоции в компанията им.
Инициативата ще разнообрази ежедневието на децата, младежите и възрастните хора, потребители на заведенията за социални услуги, ще направи срещите и празниците им вълнуващи и запомнящи се, а техните нови Приятели ще се станат съпричастни към социалната кауза на Столична община и хората в нужда.
С инициативата Приятел на месеца се очаква да се провокира вниманието не само на популярните и любими актьори, изпълнители, музиканти, писатели, поети, художници, спортисти, общественици и т.н., а да се засили и активността, мотивацията и желанието за съпричастност на всеки гражданин на столицата ни.

 

Източник: Столична община

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории