Приключи проект „С грижа към хората – Звено за услуги в домашна среда в Община Бургас“

Община Бургас успешно приключи пореден социален проект, каза на пресконференция Мая Казанджиева, директор на Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт” в община Бургас и ръководител на проекта, предаде Радио „Фокус” – Бургас. Проектът „С грижа към хората – Звено за услуги в домашна среда в Община Бургас“ бе с продължителност 18 месеца. По думите на зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности, д-р Лорис Мануелян, каквото и да се направи в социалната сфера, то все е недостатъчно. Той заяви, че плановете и стратегиите на общината в сферата на социалните дейности и здравеопазването за този и миналия мандат са преизпълнени.
Проектът е финансиран по ОП “Развитие на човешките ресурси”. Стойността му е около 250 хиляди лева. Целта му е да се осигури по-добро качество на живот за възрастни и деца с увреждания, преодоляване на социалната изолация на възрастни хора и лица с трайни увреждания, с ограничения или невъзможност за самообслужване на територията на община Бургас. Зорница Райкова от екипа по проекта разясни, че по проекта е създадено звено за услуги в домашна среда, което е работило 12 месеца. През целия период лични асистенти са били 57 души, които са били обучени. От услугата „личен асистент” са се възползвали 67 потребители.

 

Източник: Фокус

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории