Община Мездра и Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика (МТСП) подписаха договор за закупуване на оборудване и обзавеждане по Проект „По-бързо приготвена храна в Домашен социален патронаж в община Мездра“. Проектът цели подмяна на оборудването в кухненския блок на Домашен социален патронаж – Мездра за приготвяне навреме на качествена, здравословна и питателна храна за нуждите на патронажа,

Обществената трапезария и Дома за стари хора, информира Елена Нанова, директор на Дирекция „Икономика, социални дейности и заетост“ в Община Мездра. Ползватели на тези социални услуги са над 300 потребителите: социално слаби лица, инвалиди, възрастни хора, лица в трайна невъзможност да се грижат за себе си и други нуждаещи се от социална закрила.

Новозакупеното оборудване включва професионална картофобелачка, зеленчукорезачка, месомелачка, конвектомат с директна пара за 10 тави, 4 газови и 4 електрически котлона, хладилник и т. н.

Проектът е на обща стойност 24 000 лв. 90% от тях – 21 600 лв., са от Фонд „Социална закрила“, а останалите 10% – 2 400 лв., собствен принос на Община Мездра. Проектът ще се реализира до края на годината в гр. Мездра и в 12 от 27-те съставни села на общината – Брусен, Върбешница, Горна и Долна Кремена, Дърманци, Крета, Крапец, Моравица, Ребърково, Руска бела, Старо село и Царевец.

Сред 15-те проекти за изграждане на нова, реконструкция и модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги, одобрени за финансиране от МТСП, са тези на Столична община, Велико Търново, Мизия и др.

Източник: Дарик нюз

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

Програмата „Развитие на човешките ресурси“ стартира с няколко програми

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории