Глобалната програма TechSoup е платформа, която съдейства за реализиране на т. н „дигитализация“ сред организациите /единствен представител за България е фондацията „Работилница за граждански инициативи“/.

TechSoup България предоставя безплатно ресурс под формата на подкрепа за технологични информационни източници на неправителствените организации, читалища и обществени библиотеки. Българските организации могат да получат редица лицензирани софтуерни продукти, собственост на лидери на технологичния пазар, като Microsoft, Adobe, Autodesk, Semantec Desktop, Tableau, Bitdefender, CleverReach, Verits, както и първата българска компания дарител – Superhosting.

През годините интересът към тази възможност се повишава, като резултатите за 2019 г. показват:

• 130 организации са одобрени за дарения на софтуер;

• направени са 59 поръчки на 135 продута, чиято пазарна стойност е 92 000 евро;

• продуктовият каталог на платформата се е разширил с 4 нови дарителя – Амазон, Асана, Зуум и Фликсбъс.

Всяка организация, която отговаря на критериите на поне един от донорските компании и е успешно регистрирана в портала, може да се възползва от предлаганата от TechSoup България технологична подкрепа.

TechSoup България сътрудничи и на Google в програмата им за организации в обществена полза, като валидира кандидатстващите организации за програмите: AdGrants, YouTube for Nonprofits и Google Apps.

Повече информация ще намерите ТУК.