В програмата за предприемачество за НПО: LET’S GO тази година се включиха 12 организации с идеи за бизнес с добавена стойност. Програмата се организира от Български център за нестопанско право с подкрепата на фондация „Америка за България“, УниКредит Булбанк и Аксенчър България.

Експертно жури от света на бизнеса – специалисти от Фондация „Америка за България“УниКредит Булбанк, TELUS International Bulgaria , Accenture Bulgaria и Ebag избра победителите.

Три организации ще получат финансова подкрепа в общ размер от 30 000 лв.

Тазгодишните отличени в конкурса са:

1. Сдружение „Възможности без граници“ – гр. София

Сдружението работи активно в посока толерантно приемане на многообразието от хора и лични истории в съвременното общество. Имат идея да комерсиализират игровизацията на обучението за правата на човека.

2. Сдружение „Направено с любов 21“ – гр. Перник

Сдружението работи за подпомагане на творци с увреждания и техните семейства за достоен и независим живот. Имат идея  да провеждат творчески работилници с участие на хора с увреждания. Планират създваване и на видео албум за всеки творец и да покажат силата на духа им, креативността и любовта, с която работят от дома си или в социалната институция.

3. Народно читалище“ Любен Каравелов – 1897″ – с. Куртово Конаре

Мисията на читалището е да създава и разпространява духовни ценности, чрез развиване на творческите способности на общността. Участието на екипа в Програмата цели да го подкрепи в избистрянето и оформянето на финална идея за стопанска дейност, свързана с туристическия пакет „На гости на Куртово Конаре“, в който влизат местни разходки до двореца „Кричим“, съвместно приготвяне на храна, традиционни зимнини, демонстрация на занаяти и др.

Източник: Ngo bg.info