За пета година ще се провежда поредното издание на програмата „Забавно лято, грижовна есен“. Проектът е част от програмата за корпоративна социална отговорност на Филип Морис – България. С него се цели да бъдат подпомогнати местните общности в тютюнопроизводителните региони – Благоевград, Кърджали, Силистра и Хасково – 12 общини, 25 населени места. Тази година в обхвата на програмата се включват и Браничево и Ясенково в Шуменска област.

Програмата включва три части: безплатна лятна образователно-приключенска академия за деца, безплатни специализирани медицински прегледи за възрастни и „Академия местни предприемачи“, по която се предлагат обучения по предприемачество и финансова подкрепа за хора с бизнес идеи от тези райони.

„Забавно лято, грижовна есен“ стартира през 2015 година. Досега в програмата са се включили общо над 7000 души – близо 2 000 деца, 5 000 възрастни и над 200 местни предприемачи.

Програмата се осъществява от фондация BCause в сътрудничество с фондация „Направи добро – Александровска“, народно читалище „Бъдеще сега“ и „Аз чета“ с финансовата подкрепа на Филип Морис – България. Програмата се приема за пример за устойчивост в корпоративната социална отговорност, като се отбелязва, че всяка година финансирането за инициативите нараства и вече достига близо 1 милион лв. /общо за петте години/.

През годините програмата е отличена с няколко награди, като например „Най-добра дарителска програма на малко и средно предприятие“ за 2017 и 2018 г. и др.

Повече може да прочетете тук.

Източник: Икономист, 01.07.2019 г.