ПРОМЯНАТА помага на стотици деца със специални нужди с конна терапия

Социално-отговорната програма на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change ПРОМЯНАТА отчита поредния реален резултат и успех в полза на обществото. Стотици деца със специални нужди ще се лекуват с конна терапия в Конна база „ПланаКон“ по проект на инициативата, който ще получи и финансова подкрепа от Столична община. Идеята за иновативната терапия е на психолога Веселина Фелдман, финалист в първото издание на ПРОМЯНАТА, която има за цел да подобри живота на българските деца.

Терапията с конна езда допринася за по-добро емоционално, социално и физическо развитие на децата с увреждания.

„Това е метод, който разчита на изграждане на емоционална връзка и контакт с коня, а не само на езда“, разказва Веселина Фелдман, която преди една година решава да обедини работата си на психолог и любовта си към конете и децата.

От новия метод за лечение вече се възползваха деца с увреждания от три столични центъра, а сега с подкрепата на Столична община терапевтичният метод ще помогне на три пъти повече деца.
„Най-голямата ми мечта е да успеем да направим собствен център за терапевтична езда, където да имаме всички необходими специалисти и да можем да обхванем още повече деца“, разкрива Веселина.

Първото издание на ПРОМЯНАТА (2014-2015) показа, че социалното предприемачество има сериозен потенциал за развитие у нас. Сред реализираните проекти са IT центърът за обучение на юноши във Враца на победителите в инициативата Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов, както и проектът на Иван Благоев за школа по дървообработване в Дома за деца, лишени от родителска грижа „Княгиня Мария – Луиза“ в Пловдив.

Вече се приемат кандидатури и за второто издание на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА, като заявките се подават на сайта на социално-отговорната инициатива до 30 юни, включително. Конкурсът е отворен както за нестопански организации, така и за отделни граждани, които имат идея как да подобрят живота на децата в България.

 

Източник: Дарикнюз

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Нов център за възрастни хора с деменция в Мамарчево

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории