На 8 август 2018 г. от 18:30 часа в Дома на киното, ул. „Екзарх Йосиф“ № 37, гр. София, ще се прожектира филма „Чудо“ на режисьора Стивън Чбоски.

Лентата разказва за необикновената и вдъхновяваща история на 11-годишния Август Пулман (Джейкъб Трембли), който е роден с деформирано лице. С подкрепата на любящите си и отдадени родители (Джулия Робъртс и Оуен Уилсън) момчето се опитва да приеме себе си такъв, какъвто е и да се впише в училище.

„Чудо“ деликатно обрисува съдбата на „различните“ хора и тяхната борба, дава пример за добротата и ценните човешки качества и поставя темата за толерантността, състраданието и приемането.

Достъпът до прожекцията е платен. Има потвърдени 100 безплатни билета, които ще се разпространят непосредствено преди прожекцията. Останалите билети се предлагат на касите в Дома на киното на стандартна цена от 8/6 лева.

Филмът е със субтитри и дублаж. Осигурени са индивидуални приемници за дублажа.

Целта на цикъл „Живот като на кино. Големи филми за различни хора“ е чрез киното, по увлекателен и забавен начин да се постави темата за разбирането и приемането на хората с интелектуални затруднения, както и да се подобри достъпът до киноизкуството за хората с увреждания и да се способства за преодоляване на стигмата пред тяхното социално включване.

Източник: Фондация „Светът на Мария“, 02.08.2018