Ралица, която не спира да надминава себе си

 Nasoki.bg ви запознава с една изключителна млада жена, която не спира да мечтае и да дава всичко от себе си, рисувайки уникален шоколад. Ето каква е нейната мотивация да твори и вдъхновява околните всеки ден:

Ралица Станева на 25 г., от София, губи зрението си на 12 годишна възраст. Завършва Американистика (American Studies) в Университета на Гронинген, Холандия. През 2017 г. приключенският й дух я отвежда в Съединените Щати, където като част от специалността прекарва повече от 4 месеца в щата Флорида, изучавайки на място характерните ценности, вярвания, култура и начин на живот.

Експериментаторското й отношение към живота и постоянния стремеж да предизвиква и да надминава себе си всеки ден я водят през редица обучения и обмени в Европа, сред които интензивния курс по социално предприемачество Startery Central and Eastern Europe в Будапеща през 2017г.

В началото на 2018г. Ралица се посвещава на дълго спотайваната си страст към танците, в частност Латино стилове и Танго, не само като източник на вдъхновение, но и като средство за познаване и постигане на единство със себе си. Въпреки космополитичната си личност и страстта си към пътуванията, през 2018г. Ралица решава да се върне в България, където съдбата я среща с вдъхновяващата Станимира Георгиева, която я въвежда в магията на шоколада и неговата сладка сила да сплотява хората.

Ралица вярва в силата на споделянето като най-успешна рецепта за постигане на щастие. Нейната суперсила се крие в това, че съумява да превърне трудните моменти в катапулт, който да я изстреля към опознаването на мечти и стремежи, към които не би се осмелила при нормални обстоятелства.

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Община Бургас осигурява работни места за хора с увреждания

Нов център за възрастни хора с деменция в Мамарчево

Защо принудителната стерилизация все още е законна в ЕС?

Европейската комисия представя законодателно предложение за европейската карта за хора с увреждания

Полезна информация за хората с увреждания с предстоящо преосвидетелстване от ТЕЛК

От 1 юли минималната пенсия става 180 лв., от октомври – 200 лв.

ПОСЛЕДНИ

Европейската комисия представя законодателно предложение за европейската карта за хора с увреждания

Нов Международен ден на грижите и подкрепата

Нов изпълнителен директор на Агенция по заетостта

Осигурена подкрепа от здравно-социални услуги за над 154 хил. възрастни и хора с увреждания в домовете им

Категории