На 20 февруари се проведе закриващото събитие на програмата за устойчиво развитие на тютюнопроизводителните общности в България – „Забавно лято, грижовна есен“.

„Ежегодно с програмата „Забавно лято, грижовна есен“ стотици деца подобряват знанията и уменията си, възрастни хора получават навременна диагноза и насока за лечение, десетки млади хора се научават да оформят идеите си в бизнес планове. Зад всяка цифра стои човешка история, мечта, емоция, защото това е програма, отговаряща на нуждите на хората“. Това каза Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация BCause, координатор на програмата.

Програмата се реализира от 2015 г. от Фондация BCause и Филип Морис България ЕООД и е част от инициативите на компанията за корпоративна социална отговорност. За изминалите 5 години програмата обхваща над 2300 деца, 6400 възрастни хора, 250 екипа млади предприемачи и 54 учители в 25 малки населени места на 11 общини от 5 тютюнопроизводителни региона. В програмата, за петте години от осъществяването й, са инвестирани близо 1 млн. лева от Филип Морис България.

Повече може да научите ТУК.

Източник: BCause, 23.02.2020 г.