Родители на деца с увреждания и на такива в норма от търговищкото село Баячево споделят опит в група за взаимопомощ. Подобни срещи ще бъдат организирани всеки месец в селото, предстои сформиране на група и в Търговище, съобщиха от Клуба на нестопанските организации в Търговище.
Сбирките ще им дадат възможност да разказват за своите съмнения и радости, с които всеки родител се сблъсква ежедневно без значение от здравословното състояние на детето му. Целта е родителите да изградят атмосфера на доверие помежду си, да споделят и заедно да търсят начини за взаимопомощ и подкрепа. Родителската група е отворена и към нея може да се присъедини всеки, който пожелае. Подкрепа оказва и специалист психолог.
Родителските групи са част от дейностите по проект „Мисията-възможна“, реализиран от родителската организация „Заедно за децата на Търговище“, в партньорство с Клуба на Нестопанските организации. Проектът е финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическото пространство 2009-2014г.

 

Източник: БТА

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Боряна Пунчева: Изкуство не се прави с трабант и панелка

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

„Ангелски гледки“ за деца в нужда

България подготвя законодателна промяна за насърчаване на социалната икономика

Коледен базар в Ловеч

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Годишен доклад на Омбудсмана на Република България

Категории