Ротари клуб – Стара Загора осигури компютри на социални заведения

Президентът на Ротари клуб – Стара Загора Драгомир Кулезич и членове връчиха 4 лаптопа на Дневен център за деца с увреждания в града. Те са дарение от Швейцария, със съдействието на Българо-швейцарска търговска камара, Сдружението с нестопанска цел Мария Кюри и Ротари клуб – Стара Загора, съобщи Драгомир Кулезич. Компютрите ще се предоставят на екипите за групова и индивидуална работа с децата. В момента услугите на Дневния център ползват 70 души от 3 до 25-годишна възраст. Изключително съм благодарна на Ротари клуб – Стара Загора и на дарителите, защото децата, които посещават Центъра, ще имат възможност да ползват модерна техника и да придобият компютърна грамотност, каза директорът Гергана Тодорова.
Три настолни компютъра и два лаптопа Ротари клуб – Стара Загора ще предостави и на Малки групови домове от семеен тип, също дарени от Швейцария.
Ротари клуб – Стара Загора кандидатства пред Фондация Ротари за одобрение на проект за оборудване на сензорна зала в Дневен център за деца с увреждания в Стара Загора, който е на стойност около 55 000 щатски долара. Очакваме в скоро време това да стане факт и проектът да бъде осъществен в рамките на една година, съобщи Николай Колев, който от 1 юли 2014 г. ще бъде следващият президент на Ротари клуб – Стара Загора.
Залата ще разполага с техника от висок клас и ще отговори на нуждите на посетителите на Центъра. Тя ще се ползва и от всички деца с необходимите потребности на територията на община Стара Загора, каза още Гергана Тодорова. В България има 88 Ротари клуба, в които членуват 2200 души. Общо присъединените към ротарианската хуманитарна кауза са около 4000 души.

 

Източник: chambersz.com

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории