Самотна русенка получи съдействие, за да започне работа

Председателят на Синдиката на самонаетите и неформални работници „Единство” и представител на сдружението на надомните работници в България Виолета Златева изказа своята благодарност към работата на общинската дирекция „Здравни и социални дейности”. При последното си пътуване от София за Русе г-жа Златева поиска среща със заместник-кмета по хуманитарни дейности Иван Григоров, под чийто ресор е въпросната дирекция. На него г-жа Златева благодари за бързата и адекватна реакция по конкретен случай от страна на директора на ДЗСД г-жа Мариела Личева и нейния екип.

Общинската дирекция „Здравни и социални дейности” е съдействала на болна, самотна и безработна жена да й бъде осигурена работа. Благодарение на навременната реакция на г-жа Мариела Личева и нейния екип, русенката се сдобива изключително бързо с всички необходими документи, удостоверяващи тежкото й здравословно състояние, което й помага да получи и необходимата финансова помощ затова. От Синдиката на самонаетите и неформални работници „Единство” пък са осигурили 500 лв., с които жената да може да плати забавените си здравни осигуровки.

„Работим с институции в цялата страна, но такова отговорно отношение, такава бърза и адекватна реакция от страна на администрацията виждаме за първи път”, обяснява развълнувано Виолета Златева. Тя пристигна в Русе за среща с болната русенка, с която ще обсъдят възможностите за започването й на работа от вкъщи.

Преди да посети своята нова служителка, председателят на синдиката посети Община Русе, за да благодари на целия екип за добре свършената работа.

 

Източник: dunavmost.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории