Нови 16 хил. работни места в Северна България

Според експертите на Регионалната служба по заетостта в Ловеч през тази година се очаква да бъдат разкрити 16 хиляди нови работни места на територията на областите Велико Търново, Габрово, Плевен и Ловеч. Новите работни места ще бъдат разкрити предимно на първичния трудов пазар, обясни директорът на службата по заетостта в Ловеч Минчо Диков. Тенденцията от началото на годината е много добра. Разкритите работни места са три пъти повече от разкритите за същия период на миналата година. Това е среден бизнес, предприятия от 10 до 15 човека. Запазват работните места, които са имали, което също е добра тенденция и с едно или две места ги увеличават. Такива мега проекти няма да има. Ще има такива хора.

Минчо Диков допълни, че в момента в четирите обрасти има общо над 3 хиляди свободни работни места, като най-много предлагане има за общи работници, работници за преработващата промишленост, селското и горското стопанство, шивачки, преподаватели, бармани и сервитьори. Миналата и по-миналата година беше ужасно, да виждаш как всеки месец отпадат хора и ние ги регистрираме.

Въпреки намаления ресурс, нови работни места ще бъдат разкрити и по схемите финансирани от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, добави още Минчо Диков.

 

Източник: 19 минути

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории