В Казанлък на 12 юни Сдружение „ ъдеще за децата” стартира кампания за борба с детската просия под надслов „Вашата помощ не ми помага”, каза за Радио „ Фокус” Невена Трифонова от Сдружението. Началото на кампанията беше в 11.00 часа на ул. „Искра”, в района на читалище „Искра”. Кампанията е насочена към жители и гости на Казанлък. Партньори на сдружението са местни организации работещи с деца и медии. Кампанията „Вашата помощ, не ми помага!” ще премине на два етапа – флашмоб и информиране на широката общественост с цел превенция на детската просия и последиците от нея.
В поредица от няколко работни срещи Сдружението и представителите на медиите в града, разработиха общи правила за работа и координация помежду си. Акцията „Вашата помощ, не ми помага!” – в подкрепа на деца в риск на територията на Общината е последният етап от дейността „Работа с медиите” по проект „Промяна в действие”. За реализацията на кампанията ще помогнат и децата от Театралната школа към Детски комплекс „Св. Иван Рилски” в Казанлък с ръководител Георги Атанасов.
„ Под надслов „Ние се обявяваме против това, децата да просят”, заедно ще се опитаме да ограничим или премахнем явлението „деца на улицата”. То съществува не само в община Казанлък, а в градовете по целия свят”, поясни Трифонова.
Неслучайно кампанията стартира на 12 юни – Световен ден за борба с детския труд. На този ден се поставя фокус върху децата, които са ангажирани в някаква форма на опасен или експлоататорски труд, обикновено за сметка на тяхното здраве и образование, както и общото благосъстояние и развитие.

 

Източник: Агенция Фокус

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Боряна Пунчева: Изкуство не се прави с трабант и панелка

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

„Ангелски гледки“ за деца в нужда

България подготвя законодателна промяна за насърчаване на социалната икономика

Коледен базар в Ловеч

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории