04. 06. 21 г.

Сдружение „Силистра 2030“ обединява група младежи, родени в Силистра, но поели по своя път и през голяма част от времето са на друго място, а не в дунавския град. Обединява ги желанието да оставят следа, да помогнат, да насърчат, да стоплят сърцата на малки и големи. Само за година те имат няколко благотворителни инициативи. Броени дни преди Великден беше организирана кампания за събиране на средства и за купуването на продукти, които да бъдат раздадени на различни социални групи и семейства.

Вече са зарадвали първите от тях – членове на Фондация „Съпричастие“, хора с проблеми, свързани със зрението и слуха. Великденски кошници са били раздадени на жители на различни населени места от община Силистра.

„Искаме да помогнем на тези наши членове от обществото, които не могат да осигурят богатата празнична трапеза, на която много от нас ще се радват, които няма как да прекарат весело и светло празниците си, защото са се изправили пред трудност и невъзможност да се справят с нея“, коментира за Девора Недялкова, член на Сдружение „Силистра 2030“.

Сдружение „Силистра 2030“ има планове да помага на нуждаещи се не само по време на празници. Членоте на сдружението работят върху идеята си да създадат система от добротворчески събития, да привлечат доброволци, техни съмишленици и по този начин да събудят усещането, че чудеса могат да се случват всеки ден.

Източник: БНР