Третата национална седмица на четенето ще бъде проведена в Стара Загора от 11 до 15 декември. Организатори са  Министерство на образованието и науката и Регионалното управление на образование – Стара Загора в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020). 

Целта на всички реализирани и бъдещи инициативи и събития е да се привлече вниманието на нечетящите към огромния вълшебен свят, който книгите отварят пред човека. Да се обогатят тези, които нямат изградения навик да търсят себе си сред редовете и думите, да се увеличи броят на четящите, знаещите и можещите.

Програмата, предвидена за мероприятието е изключително наситена, разнообразна и интересна. През цялата следваща седмица, желаещите ще могат да присъстват на срещи с автори, известни литературни и приказни герои. Ще имат възможността да конкурират знанията си в състезанията по български език и да покажат уменията си по четене. Всичко това ще бъде придружено от инициативи за споделяне на удоволствието от четенето и даряването на книги. Интересни занимания ще има за представителите на всички възрастови групи.

Подробна програма можете да видите ТУК.

Книгата е единственото място, където можете да наблюдавате крехка мисъл, без да я счупите или да срещнете експлозивна идея без страх, че ще избухне в лицето ви. Тя остава едно от малкото райски места, където човешкият ум може да получи едновременно провокация и уединение.

Едуард Морган

източник: УСПЕЛИТЕ