Седмо издание на Маратона на приятелството в Плевен

13.05.21 г.

Седми маратон на приятелството „Плевен“ ще се проведе на 23 май. През годините събитието се превърна най-значимото състезание за региона, а тази година привлича участници с интересна кауза „Бягаме в Плевен за достъпна среда“ и нова дисциплина. За първи път трасето ще включва набиращата все повече популярност 10-километрова дистанция. Друга новост е атрактивното събитие Fun Run Kids – детско бягане с различни дестанции според възрастовата група и безплатна регистрация. Така 7-ми маратон на приятелството „Плевен“ има шест основни дисциплини: класически маратон (42,2 км), полумаратон (21,1 км), щафета (2 х 10,55 км), 10 км, 3-километров безплатен масов крос „Аз мога“ и Fun Run Kids.

Мероприятието, в което съорганизарор е НАСО, отново ще премине с благотворителна кауза под мотото „Бягаме в Плевен за достъпна среда“.Една от целите му е да бъде в помощ на хората с различни възможности и за целта набраните средства от събитието ще се използват за адаптиране на централната пешеходна зона в Плевен към техните потребности.

Oфициален партньор в тазгодишното издание на Маратон „Плевен“ е Jamba – неправителствена организация, чиято основна мисия е да подкрепя хора с различни способности в България. За да покажат, че хората с увреждания са важна част от общество с равни права, организаторите отправят специална покана към хората със специални нужди, които могат да се запишат за участие безплатно.

Повече информация за събитието може да откриете ТУК