Павилион на щастието откриха във В. Търново

Павилион на щастието беше открит в парк „Марно поле“ във Велико Търново. Футуристичната конструкция, проектирана и изградена от архитект Стефан Цонев, ще се превърне във важна част от комуникационната стратегия по кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година. Това ще бъде място за социални контакти и художествени прояви, както и информационен цевнтър. Гражданите могат да оставят тук свои идеи и предложения за реализирането на кандидатурата ни за престижната европейски титла, каза при откриването на съоръжението зам.-кметът Ганчо Карабаджаков.

Павилионът и прилежащите му пространства в парка ще станат своеобразна открита сцена до края на месец септември. Тя ще дава възможност за изява на всеки, който създава изкуство, да го сподели с гражданите и гостите на Велико Търново. Освен за представяне на готови културни продукти, павилионът ще бъде средище и за творчески работилници, ателиета, майсторски класове и открити уроци.

Павилионът e интерактивен – всеки, който желае, ще получи малко парче дървена шайба, върху която ще може да напише или нарисува своето послание или пожелание, след което да го залепи върху корпуса на павилиона.
Съоръжението има формата на обърната, обемна пирамида. За изграждането му са използвани 77 основни триъгълници от дърво, поясни архитект Стефан Цонев. В конструкцията са вложени още шперплат и стъкло. За осъществяването на проекта и строителството безвъзмездно са помогнали местни фирми и приятели на архитект Цонев. Той благодари на всички приятели и спомоществователи, благодарение на които бе изграден обектът.

Първи на импровизираната сцена край павилиона се изявиха деца от ЦДГ „Здравец“ и ОУ „Патриарх Евтимий“, които изнесоха музикално-поетична програма.

 

Източник: ДарикНюз

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории