С проекта „Дом за деца в риск“ по ОПРР бе построена, оборудвана и обзаведена сградата, в която ще бъдат настанени деца и младежи с увреждания. Експертите от Община Силистра разработиха и последващия проект „Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания“ с директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Да не изоставяме нито едно дете“, „Разкриване на социални услуги в общността“. 
На пресконференция на 13 март д-р Лидия Попова, ръководител на проекта, представи целта и дейностите, които са финансирани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Проектът е на обща стойност 172 874 99 лв. и ще осигури грижа за децата в следващите десет месеца. Услугата ще продължи след този период като делегирана държавна дейност.
На практика настаняването на децата ще стартира на 02.04.2014г. В новооткритият Център ще живеят 14 деца на възраст от 6 до 23 години. Те са с тежки увреждания и за тях ще се полагат специални грижи от персонала, който е назначен и обучен и ще се ръководи от д-р Стойкова. Преди транспортирането и настаняване им в центъра с децата се работи по тяхната адаптацията. От началото на тази година на територията на община Силистра заработиха два социални центъра. Единият е в с. Айдемир и е за възрастни, а другият е за деца.

 

Източник: Citybuild.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Коледен базар в Ловеч

Дневен център за възрастни с ментални увреждания „Света Марина” навърши 14 години

Годишен доклад на Омбудсмана на Република България

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

ПОСЛЕДНИ

МТСП ще разработи дигитална платформа за превод от и на български жестов език

Българин завоюва златен медал на Световното първенство по лека атлетика за спортисти с интелектуални увреждания

Конференция „Българският жестов език не е за изпускане“

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Категории