Двудневно обучение по Проект „Изграждане на капацитет за бъдещето” се проведе в края на юли в Долна баня. Проектът се изпълнява от фонд – ИГА и цели подобряване способността на организацията да предоставя социални услуги на деца и младежи от уязвими групи. Участваха представители на всички социални центрове, управлявани от Фонд – ИГА в Пазарджик, Пловдив и Пещера, както и Компонентите на Здравната програма на Министерство на здравеопазването
В рамките на обучителната програма бяха представени резултатите от проучването за видовете и съдържанието на обичайната информация, която се събира в процеса на предоставяне на услугите. Последва презентиране на цялостната система от показатели и данни за наблюдение с цел подобряване на услугите и събиране на данни, подходящи за изследователски цели. Обучението се фокусира върху представяне философията и теорията за системата за показатели, така че да може персоналът да тълкува работата при изследванията и направените изводи в практиката си при индивидуални случаи.
Прилагането на показателите беше дискутирано поотделно за за Центровете за социална рехабилитация и интеграция на деца и Наблюдавано жилище – Пловдив, ЦСРИ за правонарушители, Кризисен център – Пещера и Компонентите на Здравната програма на МЗ.

 

Източник: Фонд ИГА

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Коледен базар в Ловеч

Коледен базар с каузи в МТСП

Годишен доклад на Омбудсмана на Република България

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

Програмата „Развитие на човешките ресурси“ стартира с няколко програми

ПОСЛЕДНИ

МТСП ще разработи дигитална платформа за превод от и на български жестов език

Българин завоюва златен медал на Световното първенство по лека атлетика за спортисти с интелектуални увреждания

Конференция „Българският жестов език не е за изпускане“

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Категории