София стартира благотворителна кампания „Скритото добро“

Под патронажа на г-жа Албена Атанасова – заместник кмета на Столична община в направление „Социални дейности и интеграция на хората с увреждания“ стартира благотворителна кампания „Скритото добро“.  „Скритото добро“ е насочена към обединяване усилията за съпричастност, подкрепа и помощ. Тя е отворена за участие от всички, без ограничение на възможностите, които през годината с действията си заявят подкрепа на социалните инициативи на Столична община, съдействат и подпомагат обучението и развитието на деца и младежи в неравностойно положение, според техните интереси, отдават грижа за възрастните хора, а така също и оказват помощ на съгражданите си в нужда.
Благотворителната кампания „Скритото добро“ ще завърши в края на 2014 година на официална церемония, на която ще бъдат поканени дарителите през годината и ще бъдат връчени специални призове в различни категории. Кампанията е отворена и за обикновени граждани, които са били активни в социалната подкрепа на хората в нужда и са станали съпричастни с техните проблеми по един или друг начин. Те ще участват във специалната категория „Добро сърце“. Призовете за всички категории ще бъдат отличени от комисия с изявени представители от различни области.
Целта на Благотворителната кампания „Скритото добро“ е да се провокира съпричастност и ангажираност към хората до нас и около нас. Да обедини бизнес и корпоративните организации, неправителствения сектор, творческата гилдия, спортисти и спортни организации към една обща кауза, а също така и да достигне до сърцата на всеки гражданин. За повече информация 02 /973 214.

 

Източник: Столична община

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории