Бургас планира нов опит за строителство на социални жилища

Община Бургас отново ще направи опит да изгради жилища за нуждаещи се домакинства през новия програмен период, след като през 2012 г. заради общественото напрежение се отказа от строителството на социални жилища по пилотен проект, финансиран с пари от оперативната програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Четири общини бяха одобрени за реализацията на пилотния проект за изграждането на социални жилища с европейски пари – Дупница, Видин, Девня и Бургас.

Заради недоволството на жители на кв. „Меден рудник“ в Бургас, където се предвиждаше да се строи новият блок, общината в крайна сметка се отказа от реализацията на проекта. Вместо Бургас в пилотния проект се включи Варна.

Общината в Бургас търси проектанти този път за 2 нови блока със социални жилища. Плановете са сградите отново да се строят в комплекса „Меден рудник“, но в други райони на квартала. Прогнозната стойност за проектирането е 130 хил. лева.

Строителството на първия блок – в зона Д, се очаква да струва 3,157 млн. лева без ДДС, а на втория – в зона В, близо 2,4 млн. лева, посочва се в документацията, публикувана на сайта на общината.

Обществената поръчка за проектирането се финансира със средства от програмата „Регионално развитие“ 2007-2013. Дейностите са част от подготовката на общината за новия програмен период.

Офертите на кандидатите за изпълнението на проектирането ще бъдат отворени на 20 май.

 

Източник: Investor.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории