Повишават социалната отговорност у младите хора

През следващите месеци младежката организация AIESEC Варна ще организира четири социални и един бизнес проект. Целта на проектите е да повишат социалната отговорност у младите хора, като и да срещнат студентите с бизнеса. 

„Единство в различията“ – Социален проект, засягащ културното разбирателство. Между 15.02 и 30.03 във Варна ще пристигнат петима доброволци от чужбина. Те ще посещават варненските гимназии и ще изнасят различни презентации, обучения и сесии на учениците от осми, девети, десети и единадесети клас. Проектът има за цел да запознае гимназистите с културата и развитието на различни държави от целия свят. Инициативата се провежда още в Велико Търново, Свищов, Пловдив, София и Благоевград.

„Зелено Бъдеще“ – Тази пролет за втора поредна година във Варна предстои да се реализира националния екологичен проект. Проектът ще се проведе между 01.03 и 15.04 в основните училища в град Варна. В града ще пристигнат студенти от различни държави и континенти, които ще обсъждат заедно с учениците между 5 и 7 клас важни екологични проблеми. Инициативата се провежда още в Велико Търново, Свищов, Пловдив, София и Благоевград.

„Академия за Лидери“ – През месец март стартира проект, който има за цел да събуди желанието за развитие у студентите и да им предостави важни знания и умения за бизнес средата, които не са включени в учебните програми на университетите. Доброволци от други страни ще пристигнат във Варна и ще проведат различни обучения и симулации пред студентите в университетите на теми като лидерство, работа в екип, презентационни умения, изготвяне на CV и др. Участието на чуждестранни студенти като обучители ще допринесе за развитието на мултикултурната среда и запознаването с различни гледни точки и знания, а също и за развитието на знанията по английски език.

„Цветен път“ – Проектът „ColorfulWay“ има за цел да представи нашата родина на чуждестранните ни гости за 6 седмици. Те ще посетят някои от най-забележителните градове и паметници по време на българските празници, за да опознаят традициите и обичаите толкова добре, колкото и ние самите ги познаваме, да усетят българското и то да остане в паметта и сърцето им и така да се носи мълвата за България – като страна с древна култура, велика история, впечатляващи паметници на културата и добросърдечни и гостоприемни хора.

В локалната секция се провежда промоция за приемни семейства, които да могат да осигурят наставяне на доброволците, които ще пристигнат във Варна по предстоящите проекти. Повече информация може да откриете на сайта на организацията: www.aiesec-varna.org.

 

Източник: News.Varna24.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории