Международен фестивал за уличен и куклен театър Sofia Puppet Fair 2014

От 16 до 22 септември, София ще бъде домакин на осмото издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър SOFIA PUPPET FAIR 2014. Богатата международна програма на фестивала ще запознае зрителите с най-новите тенденции в областта на кукления и уличен театър у нас и в Европа.

Организатори на фестивала са Столичен куклен театър, Столична община, Mинистерство на Културата, Асоциация на Куклените Театри в България „АКТ – УНИМА, България” и Съюз на Артистите в България – САБ.

Зад фестивала като партньори застават и Чешки център, Гьоте Институт, Институт Сервантес, Италиански културен институт, Полски институт, Театър София, Театър 199, Театър Българска армия, Народен театър „Иван Вазов”, Камерен театър „Възраждане”, Театрална работилница Сфумато.

Фестивалът вече е с утвърдена репутация както в българското, така и в световното културно пространство. От 2002 г. той е неразделна част от културния афиш на столицата. В тазгодишното издание на “ПАНАИР НА КУКЛИТЕ” ще вземат участие 13 театрални трупи от България и 12 от Германия, Гърция, Испания, Франция, Италия, Чехия, Словения, Полша, Словакия. Съвместно с Чешки център ще бъде представена изложба “Образци на чешката сценография” в СГХГ.

В рамките на фестивала са предвидени както множество постановки на закрито в театрите партньори, така и редица събития на открито – уличен театър, акробатика, клоунада, пантомима, улични музиканти и събития тип „уъркшоп”, които ще се проведат в пространството пред НДК, Градската градина и парк „Заимов”.

Фестивалът е уникален по своята същност, тъй като предлага досег до много европейски култури, които ще бъдат представени пред българската публика и създава условия за осъществяване на ползтворни контакти с творци от цяла Европа.

Медийни партньори на “ПАНАИР НА КУКЛИТЕ 2014” са Българска национална телевизия, Българско национално радио, вестник «Стандарт», ДАРИК Радио, Радио Фемили, www.въпреки.com.

 

Източник: Столична община

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Нов център за възрастни хора с деменция в Мамарчево

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории