София търси най-добра младежка практика за доброволческа инициатива

Столичната община – дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” в партньорство с: Британския съвет, НСА „В. Левски”, Национално издателство за образование и наука „Аз-буки”, Асоциация за развитие на София, реализира инициатива за подкрепа на младежкото доброволчество.

В рамките на инициативата е отправена покана към младежки структури – ученически съвет, ученически парламент, НПО и образователни институции – средни и висши училища за представяне на проектни идеи за доброволческа дейност.

Експертна комисия ще определи най-добрата практика за доброволческа инициатива, а дирекция „ПИСТ“ ще осигури финансиране на дейността в размер на 1500 лева.

Изискванията на организаторите са идеята да се реализира на територията на Столична община, да включва участието на младежи от 15 до 29 годишна възраст и да е в областта на социални, образователни, спортни и екологични инициативи, както и подпомагане на социално рискови групи.

Официалната церемония ще се проведе на 14 май 2015 год. от 15:00 часа в сградата на Столична община, ул. „Московска” 33, зала „Официална“, ет.1, където Кметът на Столична община–г-жа Йорданка Фандъкова ще връчи награда за отличените проекти в подкрепа на доброволчеството.

 

Източник: Столична община

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории