Социален проект „Лети повече“

Хора в неравностойно положение, които мечтаят да полетят, но не са подозирали за тази възможност, са провокирани от неординерна социална кампания да не спират да вярват, че всичко е възможно. Желанието да се извисят в небето ще бъде реализирана срещу споделяне на лично-лирично писмено признание. В страната ще бъдат осъществени 60 безплатни тандемни полета с парапланер. Квалифицирани професионални пилоти ще съпроводят участниците към приключението сред облаците.
Кампанията е насочена към младежи, излезли от социални домове, хора с физически увреждания, слухови или зрителни проблеми, самотни и многодетни майки, бежанци и наркозависими на лечение. Проектът „Лети повече“ на сдружение „Лети независим“ и „Асоциация на пилоти и инструктори по парапланеризъм“ ще направи възможна мечтата на някои от тях, отправили поглед към небесната шир.
„Ако мечтаете да полетите и се причислявате към някоя от изброените групи, включете се и полетeте!“, призовават инициаторите на кампанията. За участие в нея е нужно да се изпрати кратък текст (до 2000 символа) на info@sky-camp.com със заглавие „Искам да полетя“. Трябва да се посочи име, телефон, имейл за връзка, специфични изисквания и документ за удостоверяване на принадлежност към дадена група. Срокът за кандидатстване е 31 юли.
Полетите ще се извършват в близост до София, Сопот, Беклемето и Златица. Транспортните разходи до мястото, където мечтателите ще се качват на парапланер, не се поемат от организаторите. Клуб „Лети независим“ си запазва правото да променя, премества и изменя изцяло или частично предоставената информация или да добавя нова.
Всички, които подкрепят кампанията и искат да помогнат на още много мечтаели да полетят, може да се свържат се инициаторите на проявата и да станат техен партньор! Подобно съдействие би помогнало за ежегодното осъществяване на проекта.
Кампанията се реализира в партньорство с CSR Bulgaria и финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за партньорство и експертна помощ.

 

Източник: в-к Дума

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Публикуван за обществено обсъждане е проект на Закон за българския жестов език

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории