Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП) г-жа Румяна Петкова и кметът на Пловдив Здравко Димитров подписаха споразумения с областния управител Дани Каназирева за прехвърляне и безвъзмездно управление на държавен терен на бул. „Никола Вапцаров“, на който ще бъде построена нова сграда. В нея ще се помещават дирекция „Социално подпомагане“ – Пловдив и детска ясла за 100 деца. От своя страна двете администрации се ангажират да осигурят средства за обзавеждането на обектите, които ще стопанисват.

По думите на областния управител г-жа Каназирева това е „най-доброто решение да не бъде продаден имотът и в същото време да се решат важни проблеми на града.“

След построяването на сградата в нея ще работи ДСП – Пловдив. „Помещенията ще отговорят на всички изисквания, ще има големи асансьори, чакални и много по-добри условия за потребителите на социалните услуги“, допълва  Каназирева.

Кметът Здравко Димитров коментира, че институциите са длъжни да отговорят на очакванията на гражданите и те да бъдат обслужвани при по-добри условия.

Изпълнителният директор на АСП Румяна Петкова също благодари за добрата инициатива: „Областна администрация и община Пловдив са един добър партньор и коректив на Агенцията. Цялата палитра от социални услуги я има в Община Пловдив благодарение на екипа на кмета. Занапред ще продължаваме в същия дух с добро партньорство и взаимодействие“, подчертава Петкова.

Източник: АСП