Второ международно спортно състезание за хора с увреждания България-Сърбия

На 14 май 2014 г. в спортна зала „Фестивална” – гр. Видин се проведе Второ международно спортно състезание за хора с увреждания България-Сърбия. Община Видин и Фондация „Подкрепа за реализация”, която е член на НАСО, бяха домакини и организатори на събитието. Състезанието се проведе и с подкрепата на Дамски Лайънс клуб „Вида” – Видин и Български червен кръст – Видин.
Официални гости на спортния празник бяха Борислава Борисова – Зам. Кмет на Община Видин, Лазар Ружич – Общински съветник от Община Зайчар, Душко Перишич – Председател на гражданско сдружение „Добро дърво”, представители на Червен кръст–Зайчар и други неправителствени организации на хора с увреждания. Цялото събитие се проведе с благословението на Архимандрит Самуил, представител на Видинска Света Митрополия, който отслужи празничен водосвет.
На спортната среща присъстваше и Секретарят на Румънския консул в гр. Видин. Идеята е Република Румъния да бъде привлечена като партньор на подобни инициативи.
В продължение на няколко часа 36 състезатели от градовете Видин и Зайчар се съревноваваха в 4 дисциплини: шах, дартс, тенис на маса и спортен риболов. Три от дисциплините се проведоха в спортната зала, а спортният риболов бе на река Дунав, в близост до крепостта „Баба Вида”. Лошите метеорологични условия и проливният дъжд не попречиха на ентусиазма на риболовците и въпреки бедния улов, бяха удовлетворени от постигнатото.
Паралелно със състезанията в различните спортове два отбора от по 5 деца с увреждания, участваха в детски полигон с игри.
В края на състезанието бяха обявени и победителите. Разпределението на медалите бе следното: в дисциплината тенис на маса и трите медала бяха за българския отбор, същото бе и положението в дартс. В спортния риболов и шах златният и сребърният медал отидоха при сръбския отбор, а българският взе съответно бронзовите. Освен медали на първенците в 4-те дисциплини бяха връчени и плакети. В крайна сметка призът-купа „Отборен победител” получи българският отбор, който завоюва 2 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медали. В детския полигон първенец бе отборът на гр. Зайчар. И двата отбора получиха купи, но индивидуалните награди бяха връчени на отбора победител. Медалите, плакетите и купата бяха връчени лично от госпожа Борисова и господин Ружич.
След обявяването на победителите и връчването на наградите за всички състезатели и гости бе осигурен обяд.

 

Източник: Фондация „Подкрепа за реализация”

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории