14. 06.21 г.

На 13 юни приключи поредното участие на СКИ „Ямбил-99“ в параолимпийски игри за хора с увреждания от държавния спортен календар. Председателят на СКИ „Ямбил-99“ Надя Александрова отново организира състезатели за участие в държавно първенство по плуване и вдигане на тежести и държавен турнир по бадминтон в Бургас, който се проведе със финансовата подкрепа на общината, Министерство на младежта и спорта (ММС) и Българска параолимпийска асоциация (БПФ).

От 10.06 до 13.06.2021 г. се проведоха държавните първенства по плуване и по вдигане на тежести и държавен турнир по бадминтон. След проведените спортни дисциплини, състезателите от СКИ „Ямбол-99“ се наредиха между първенците в тройката и клубът получи купа за комплексно участие – 3-то място по вдигане на тежести. Иван Николов е награден с бронзов медал по вдигане на тежести, а Желез Атанасов с 2 бронзови медала по плуване и бадминтон.

В спортната надпревара участваха около 40 състезатели с увреждания, а спортните игри се проведоха в квартал „Меден рудник“. Състезанията по плуване и вдигане на тежести и бадминтон се състояха в спортна зала „Никола Станчев“.