На 16 ноември 2017 г. във Френския културен институт се проведе благотворително събитие по проект „Среща на хората с интелектуални затруднения с френската култура” на фондация „Светът на Мария”, член на НАСО, с финансовата подкрепа на La FONDATION DU GROUPE UP, Посолството на Франция в България и Френския културен институт.

Гостите се насладиха на кулинарни изкушения от френската кухня, част от които бяха приготвени от млади хора с интелектуални затруднения, клиенти на дневен център „Светове”, и се потопиха в света на „Малкият принц”, пресъздаден от талантливата художничка Виктория Стоянова. За Виктория Стоянова това е юбилейна 40-та самостоятелна изложба. Tя създава тази специална колекция на тема Малкият Принц и Дон Кихот с много обич към двата образа, тъжни, но много светли, защото са имали силата да съхранят чистотата на детето в душите си.

В подготовката и обслужването на коктейла се включи екип от млади хора с интелектуални затруднения, клиенти на дневен център „Светове”.

Повече от 5 000 лева бяха средствата, набрани от продажбата на картини по време на събитието и дарени от Виктория Стоянова на фондация „Светът на Мария” за разработване на нови програми и дейности, информират от Фондацията.