Стартира поредица „Филми за достоен живот“ в подкрепа на каузата за приобщаване на хората със синдром на Даун. Тя се реализира се с финансовата подкрепа на Столична община. На 13 юли 2022 г. от 18:00 часа в Кино „Люмиер“, НДК е първата прожекция от поредицата „Филми за достоен живот“.

„Наопаки“ пресъздава историята на момче със синдром на Даун, което става успешен ММА борец и преобръща стереотипа за себе си.

Инициативата е под патронажа на председателя на Столичния общински съвет. Прожекцията е с вход свободен до запълване на местата. Място може да запазите на тел. 0885 851 231.

Хората със синдром на Даун са възприемани често с пренебрежение и почти винаги с предразсъдъци, щастливи сме да покажем, че те са прекрасни и способни хора, с редица таланти и възможности.

След прожекцията има предвидена среща с младежите от Спортната федерация по адаптирана физическа активност и със спортистите със синдром на Даун, участници на Световното първенство за атлети със синдром на Даун в Чехословакия по-рано тази година.

Почерпката за зрителите е осигурена от от социалното предприятие за трудова реализация на хора с интелектуални затруднения „Бон апети от Светът на Мария“.

Трейлъра на филма може да гледате тук: https://youtu.be/wDP-t_e7s1g

Повече за филма в IMDB: https://www.imdb.com/title/tt14324414/

Източнк: Светът на Мария