„Интернет за всички 55+“ се провежда в 12 града и 23 села: Варна, Пловдив, Бургас, Провадия, Белене, Радомир, Кърджали, Перущица, Девня, Свиленград, Дряново и Баня, както и селата Добрина, Крушаре, Бенковски, Искрец, Радилово, Попинци, Макреш, Туркинча, Стремци, Величково, Асеново, Беляново, Долна Студена, Йоаким Груево, Джулюница, Ветрино, Смилян, Гара Бов, Синитово, Кошава, Ценово, Нов Град и Караманово. Настоящото издание на инициативата ще продължи до 10 ноември 2022 г.

Тазгодишното издание на програмата „Интернет за всички 55+“ се реализира съвместно с Асоциация „Съвременни читалища“ в 35 населени места в цялата страна. Инициативата е на А1 и има за цел е да подобри дигиталните умения на възрастните хора. Обученията са напълно безплатни. Курсовете се провеждат под формата на видеоуроци, които са разделени на 12 части и обхващат теми като основните настройки на телефона, използването на чат програми и социални мрежи, работата с приложения за контакти, календар и бележки, както и търсене на информация в интернет или обекти на картата. Създадени са и специални уроци за все по-важните теми като онлайн пазаруване и разпознаване на фалшиви новини.

Програмата е част от дългогодишна стратегия в областта на корпоративната социална отговорност и развитието и ESG за преодоляване на цифровото разделение у нас. Инициативата стартира през 2014 година и в началото беше насочена основно към децата и тийнейджърите. През последните две издания на „Интернет за всички 55+“ са обучени над 700 курсисти.

Източник: БФБЛ