Предвижда се на територията на бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи „Рада Киркович“ да бъде създаден Комплекс за ранно детско развитие. С тази цел стартира публичната кампания за привличане на обществена подкрепа. Инициативата е на фондация „За Нашите Деца“ с подкрепата и сътрудничеството на Община Пловдив.

Общината предоставя на фондацията за ползване два от етажите на сградата за период от 10 години. Идеята е децата в нужда да получават на едно място здравни, образователни и социални услуги. За да се случи това, помещенията трябва да бъдат основно ремонтирани и да се пригодят помещения и кабинети за работа с психолог, логопед, социален работник и рехабилитатор. Предвижда се в сградата да бъде разкрит и музей на институционалната грижа.

Ремонтът ще възлиза на 300 000 лв. Сумата, която е нужна, за да стартира е 100 000 лв., а към момента са събрани 6115 лв. Консулският клуб ще организира благотворителен базар през май – половината от приходите ще бъдат дарени за ремонта на Центъра за ранно детско развитие.

Повече може да научите от видеото ТУК.

Източник: marica.bg, 20.02.2020 г.