Столична община финансира „Мим-арт“

Столична община отпусна 34 000 лева на театър „Мим-Арт“ към Сдружение „Тишина“, съобщиха от формацията. Финансирането е по проект „Развитие и устойчивост на театър „Мим-Арт“ и група „Жестим“ при Сдружение „Тишина“ за 2014 г. от Столична община за близо 34 000 лева. Средствата са осигурени от бюджета на дирекция „Социални дейности“. Театър „Мим-Арт“ е част от Сдружение „Тишина”- неправителствена организация в обществена полза с основна задача подпомагане интеграцията на хората с увреден слух в обществото.

Професионалните актьори с увреден слух са завършили единствения клас по Пантомима за хора с увреден слух – държавна поръчка в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Дейността им е пример за успешно интегриране, тъй като в него се включват и чуващи професионални актьори, както и утвърдени и доказали се режисьори и хореографи.

От театъра информират, че имат и още няколко важни проблеми за организацията – официалното настаняване на Сдружение „Тишина“, театър „Мим-Арт“ и група „Жестим“ в сградата на ул. „Йордан Йовков“ № 13, жк „Стрелбище“, в която организацията работи от 1999 г., за да може спокойно да функционира така сформиралият се социално-културен център.

Сградата е многофункционална, има изграден достъп, който позволява и на хора с други увреждания да я ползват за своите дейности. В нея работят хора с физически увреждания в инвалидни колички, тренировки и занимания провеждат и деца и младежи с епилепсия, организират се срещи на възрастните хора от квартала и др. Това е наистина пример за съвместна интеграция на хората в неравностойно положение.

 

Източник: Блиц

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории