На 8 юли супергерои и техните поддръжници покориха най-високия връх на Балканите – Мусала. Те се отправиха към своето пътешествие в подкрепа на деца и младежи с увреждане в Казанлък. В началото на юни екипът на фондация „Сийдър” прие предизвикателството да изкачи върха в костюми на различни супергерои ако в рамките на 1 месец успее да събере 5 000 $ от 40 различни дарителя в онлайн платформата GlobalGiving. Тя дава възможност за подкрепа на различни каузи от цял свят и фондация „Сийдър“ успя да спечели предизвикателството и да запази своето постоянно място в платформата.

Със своя проект Give 12 Disabled Bulgarian Orphans a Loving Home организацията набира средства, с който ще осигури любящ и сигурен дом за 12 изоставени деца и младежи с увреждания в гр. Казанлък. Проектът е на стойност 14 166 $ от които трябва да се наберат още 7 300 $, за да може фондацията да продължи да осигурява необходимата качествена грижа на децата и младежите с увреждане, които живеят в къщичките от семеен тип на организацията.

Фондация „Сийдър” се грижи за деца и младежи с увреждания в Казанлък и Кюстендил, осигурявайки им близка до семейната среда, индивидуална грижа, интеграция в обществото и възможност за включване в различни работни програми, така че те да се чувстват значими, зачитани, полезни и като неразделна част от обществото. Всеки, който желае да подкрепи каузата на фондацията може да направи дарение в онлайн платформата Global Giving за проект Give 12 Disabled Bulgarian Orphans a Loving Home или на сайта на организацията.

 

Източник: Фондация Сийдър

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Боряна Пунчева: Изкуство не се прави с трабант и панелка

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

„Ангелски гледки“ за деца в нужда

България подготвя законодателна промяна за насърчаване на социалната икономика

Коледен базар в Ловеч

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

ПОСЛЕДНИ

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Годишен доклад на Омбудсмана на Република България

Категории