Телефонът за правна помощ набира популярност

Все повече обаждания започва да получава Националният телефон за правна помощ. На горещата линия всеки може да получи юридически съвет на цената на един градски разговор, вместо на тази на адвокатска консултация. Експерти по граждански, наказателни и административни дела чакат от другата страна на линията, за да дадат съвет на всеки, който е в нужда, съобщава БТВ.

Горещият телефон работи всеки делничен ден от 9 до 17 часа, продължителността на разговора е 20 минути. Ако времето е недостатъчно, тази консултация продължава в следващо обаждане. На телефон 0700 18 250 се обаждат хора, които имат сериозни проблеми, но не могат да си позволят адвокат. Въпросите са всякакви – за социални помощи, обезщетения, трудови спорове.

В Сливен и във Видин пък има центрове, в които хората могат да се консултират с адвокат очи в очи и да получат безплатен съвет.

Ежедневно в центъра има човек, който посреща клиентите, записва въпросите, които имат, и им определя ден и час, в който да осъществят среща с адвокат.

Няма никакви ограничения за броя на консултациите, уверяват от центровете за правна помощ. Можете да искате съвети или да звъните на горещия телефон толкова, колкото е нужно, за да решите проблема си.

 

Източник: actualno.com

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Проект „Родители в заетост“

Ролята на новите технологии в обучението на децата

Обезщетението за безработица ще се изплаща по нови правила

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Закрива се домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград

ПОСЛЕДНИ

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Деинституционализацията на пълнолетни лица с увреждания продължава

Коледен базар на социални предприятия в Народното събрание

Еднократна помощ за енергия и отопление

Категории