Телерик обяви началото на новия сезон на обученията по програмиране за ученици. Трите програми – „Детска академия на Телерик”, „Училищна академия на Телерик” и „Алго академия на Телерик” – ще започнат през октомври.
Участието в обученията е безплатно, като е необходимо единствено учениците да имат интерес към технологиите, без да се изискват предварителни знания по програмиране.
„Детската академия на Телерик” ще приеме деца от 4-ти до 6-ти клас след входен изпит в София – тест с 20 логически въпроса за време от 45 минути. В средата на октомври ще стартират и 13 школи по програмиране в още 9 града в страната – Пловдив, Варна, Стара Загора, Габрово, Плевен, Велико Търново, Враца, Кърджали и Разград. Учениците, които искат да се включат в тях, могат да се свържат директно с ръководителите на школите.
По време на обученията децата ще развият практически умения по алгоритмично програмиране и разработка на игри. Всички, които преминат цялата програма, ще получат сертификат.
Участието в „Училищната академия на Телерик” и „Алго академията на Телерик” е свободно, без приемен изпит. Всички ученици на възраст от 13 до 19 години, които искат да се научат да програмират, могат да се запишат за първите срещи на двете програми.
Обученията ще се провеждат веднъж месечно в рамките на три дни в учебния център на „Академията на Телерик” в София. През последните няколко години в двете програми са се обучавали голяма част от шампионите на България по информатика и информационни технологии, припомниха от компанията.

 

Източник: technews.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории