Детската къща, част от Комплекса за социални услуги за деца и семейства в гр.Пловдив, беше ремонтирана от служителите на ТЕЛУС Интернешънъл Европа с доброволен труд и инвестиция от 30 000лв. Инициативата е част от международния проект ТЕЛУС Дни на Подкрепа. Водещата аутсорсинг компания цели да подобри средата и условията, в които живеят децата.

Проектът е част от Международния доброволчески проект ТЕЛУС Дни на Подкрепа и се провежда в Пловдив за пръв път. Всяка година служители на компанията по цял свят се събират, за да допринесат с труда си към кауза с високо социално значение за обществото, в което живеем. Затова и мотото на инициативата е „Да даваме там, където живеем“ (To Give Where We Live). Денят на подкрепа се провежда във всяка една точка, където TELUS International има офиси. През изминалата 2014 година около 16 000 наши служители по цял свят се присъединяват към каузата, заедно със своите семейства и приятели.

Компанията има офис в Пловдив с 200 членове на екипа и планира да увеличи броя на работните места до 300, до края на 2015г. ТЕЛУС Дни на Подкрепа са организирани 2 пъти до сега в София през 2013 и 2014, като и двата дни са били посветени на ремонтирането на Училището за незрящи деца „Луи Брайл” в София. Следващият ТЕЛУС Ден на Подкрепа ще се проведе през септември в София.

„Щастлива съм, че инвестиция от такъв мащаб е насочена към подкрепа на нашия Комплекс за социални услуги и по-специално къщата от семеен тип в кв. Коматево, гр. Пловдив. Много високо оценявам факта, че социално отговорни компании като ТЕЛУС Интернатионал Европа обръщат поглед към нуждите на децата, които изучаваме, възпитаваме и отглеждаме. В тази връзка, благодаря на екипа на цялата компания за ентусиазма, с който съдействаха за облагородяването на къщата, в която живет 15 деца към този момент. С направените сега реновации мога с радост да кажа, че условията за живот в къщата ще бъдат значително подобрени”, каза Недка Петрова, Директор на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив.

„Моят ресор в Община Пловдив е свързан с развитието на Спорта, младежките дейности и социалната политика, затова съм тук днес и подкрепям тази прекрасна инициатива. Комплексът за социални услуги за деца и семейства към Община Пловдив е изключително ценен, защото дава дом и възпитание на деца, които по една или друга причина са лишени от родителски грижи. Поздравявам както екипа на комплеса, за голямата всеотдайност, така и спонсорите, с чиято помощ къщата в кв. Коматево получи нов облик“, каза г-н Петър Зехтински, зам.кмет “Спорт, младежки дейности и социална политика” към Община Пловдив.

„Всяка година служителите на ТЕЛУС Интернешънъл вземат участие в доброволчески дейности по повод една специална за нашата компания инициатива – „ТЕЛУС Дни на Подкрепа”. В рамките на проекта всички наши служители по света обединяват силите, желанието и енергията си около благородна кауза, за да допринесат за по-добър живот на най-нуждаещите се. Днес, в инициативата ще се включат над 150 доброволеца, от общо 200 членове на екипа в Пловдив. Ние планираме сериозно разширяване на компанията в Пловдив и се надявам, че следващата година на ТЕЛУС Деня на Подкрепа ще имаме два пъти повече доброволци. Аз съм горд и поласкан да бъда част от този екип днес, тъй като ние даваме нашето време, усилия и сърцата си да затвърдим основата, която изграждат екипа на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, така че тези деца да израстват все повече и повече, без връщане назад”, каза г-н Джефри Пюрит, президент на ТЕЛУС Интернешънъл.

Инвестицията на ТЕЛУС Интернешънъл Европа цели основно да ремонтира детската къща, част от Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив. Дейностите, които се планират, обхващат: шпакловане и боядисване на стените в стаите, коридорите и стълбището, поставяне на нови климатици и нови мебели в спалните помещения, поставяне на нови осветителни тела, ремонтиране и боядисване на специалната арт стая и оборудването й с компютри и телевизор, поставяне на нови завеси и спално бельо, почистване на градината, засаждане на раиграс и цветя, ремонтиране на беседката, боядисване на оградата и много други.

 

Източник: csr.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Длъжността „Държавен експерт“ ще се заема само от служители в специализираната администрация

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

Програмата „Развитие на човешките ресурси“ стартира с няколко програми

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории