TELUS International Europe стартира Обществения борд на TELUS в София. Бордът ще разпределя до 74 000 евро годишно в помощ на местни организации с нестопанска цел, започвайки от тази година.

„Общественият борд на TELUS International възприема философията на TELUS „да даваме там, където живеем“ и ще финансира местни благотворителни проекти, за да въздейства върху положителната социална промяна в България и Румъния“, сподели Ксавие Марсенак – президент на TELUS International Europe.

Бордът обединява видни обществени лидери и членове на TELUS, които ще вземат решения за това кои благотворителни инициативи ще бъдат финансирани, в зависимост от тяхното влияние за обществото.

„С уникалния корпоративен благотворителен модел на Обществения борд, в който повечето членове са местни лидери, знаем, че парите, които TELUS осигурява, ще отидат там, където са най-нужни“, добави г-н Марсенак. Ръководният екип на TELUS International Europe вярва, че колкото повече компанията расте и се развива, толкова по-голяма е и социалната отговорност към общността, в която членовете на компанията ни живеят и работят.“

„Като председател на новия Обществен борд на TELUS International Europe за мен е голяма чест да оглавя Борда и заедно да осъществим важни обществени проекти. Убеден съм, че опитът ми ще помогне при избора на реципиенти, а финансовата ми квалификация ще бъде от полза за ефективното разпределение на ресурсите“, заяви Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на „УниКредит Булбанк“.

Някои от членовете на Обществения борд са Магдалена Малеева, бивша тенис състезателка и основателка на екологичната фондация Горичка.бг, Елвин Гури, главен изпълнителен директор на River Styxx Capital и един от основателите на кампанията „Заедно в час“, Нели Радева, основател на Фондацията „И аз мога“, Силва Зурлева, член на УС на Нова ТВ и представители на компанията TELUS International Europe.

Заявки за финансиране на здравни, екологични и образователни проекти, които подкрепят семействата и младите хора, ще се считат за дарения. Съществена част от тази CSR инициатива е съвместната работата на TELUS с местните и държавни власти, както и неправителствени организации като CSR България, Български дарителски форум и Български форум на бизнес лидерите при определяне на подходящи проекти.

От 2000 г. TELUS, TELUS International, настоящи и бивши техни служители са дарили над 6 милиона часа доброволен труд и почти 3 милиона евро за благотворителност по целия свят. TELUS има 15 Обществени борда, включително четири Обществени борда на TELUS International, които даряват над 4 милиона евро годишно. TELUS International Europe получи специалната награда ENGAGE за ангажираност на служителите в CSR проект присъдена от Международния форум на бизнес лидерите за „Ден на подкрепа” през миналата година.

 

Източник: csr.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

Програмата „Развитие на човешките ресурси“ стартира с няколко програми

ПОСЛЕДНИ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Обявен прием на проекти за финансиране по НПЗХУ

Категории