Училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ в София бе ремонтирано от повече от 500 доброволци-служители на компанията TELUS International Europe в рамките на международния проект „TELUS Дни на подкрепа”.

Освен физическия труд аутсорсинг компанията инвестира и 80 000 лв. за подобряването на условията в училището.

Всяка година служители на компанията по цял свят се събират, за да допринесат с труда си към кауза с високо социално значение за обществото, като инициативата преминава под мотото „Да даваме там, където живеем“. Денят на подкрепа се провежда във всяка една точка, където TELUS International има офиси.

През изминалата 2014 година около 16 000 служители и техните семейства по цял свят са се присъединили към благотворителната кауза.

„Изключително сме щастливи и признателни на TELUS International Europe и всички доброволци, за неизмеримата подкрепа и подадената ръка. Инвестиция от подобен мащаб рядко достига до училището и ние още не можем да повярваме, че за 3 години постигнахме това, за което мечтаехме от десетилетия. Нашето училище е едно от малкото училища в България, които възпитава деца с увреждания и с радост мога да кажа, че след “TELUS Дните на Подкрепа“ условията, атмосферата и качеството на обучение в училището са подобрени. TELUS International Europe остава наш приятел и много ще се радваме, ако видим наши възпитаници да станат част от този невероятен екип и на свой ред да помагат на нуждаещите се посредсвом социалната ангажираност на компанията,“ каза г-жа Елка Белокапова, директор на „Луи Брайл“.

Компанията помага на училището за трета поредна година, като смята да продължи да оказва помощ и на други места в страната, като ще получат активната подкрепа и на държавата, увери съветникът към политическия кабинет на премиера – Тотю Младенов.

“Планираме сериозно разширяване на компанията и се надявам, че следващата година в “Деня на Подкрепа на TELUS“ ще имаме два пъти повече доброволци. Аз съм изключително горд да съм част от този невероятен екип и заедно да допринасяме към обществото, в което живеем”, каза г-н Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

Благодарение на инвестицията на TELUS International Europe към момента основно е ремонтиран пансиона към училището, осветлението е изцяло подменено, голяма част от мебелите в училището и пансиона са обновени, общите площи и двора са поддържани. „Успяхме да вдъхнем нов живот на Сензорната градина в училището, където децата се запознават със заобикалящия ги свят. Тази година усилията ни бяха концентрирани в основния ремонт на библиотеката на училището, ремонт на коридорите в училището и пансиона и освежаването на насажденията в двора“, споделят от фирмата.

За инициативата „Дни на Подкрепа на TELUS” компанията беше удостоена със специална награда за ангажираност на служителите на наградите за отговорен бизнес, организирани от Българския форум на бизнес лидерите.

TELUS International Europe е многоезичен контактен център, доставчик на аутсорсинг на бизнес процеси и на техническо обслужване, който предоставя висококачествени услуги от 2004 г. насам. В компанията работят почти 2000 служители в офиси в София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния), Манчестър и Каннок (Великобритания). Компанията предоставя контакт център услуги, аутсорсинг на ИТ услуги и иновативно обслужване на клиенти на повече от 30 езика.

TELUS International Europe е горд член на семейството на TELUS International, който е доставчик на услуги за аутсорсинг на бизнес процеси с над 16 000 служители по целия свят – включително Канада, САЩ, Европа, Латинска Америка и Филипините. С над 175 милиона връзки с клиенти, обслужвани чрез телефон, чат, e-mail и социални медии в различни индустрии като телекомуникации, високи технологии, гейминг, финанси, продажби и онлайн търговия, пътувания и логистика, здравеопазване и други. TELUS International предоставя иновативно обслужване, като поставя клиента винаги на първо място чрез силата на екипната работа, комбинативното мислене и корпоративна култура. TELUS International е глобална дъщерна компания на TELUS, водеща канадска телекомуникационна компания с 9 млрд. евро размер на годишните приходи и 13,9 млн. клиенти.

 

Източник: offnews.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Коледен базар в Ловеч

Кризисен център за хора, преживели домашно насилие отваря врати в Горна Оряховица

Гинка ЧАВДАРОВА: Трябва да разплатим 3 млрд. лв., а кабинетът е оглушал

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

ПОСЛЕДНИ

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нов социален проект „Бъдеще за децата на община Кърджали“

Социална градина „Грижовник“ отвори врати в Бургас

Първо заседание на Консултативен експертен съвет по проект на АСП

Категории