Фондация „Светът на Мария“ отправя покана за третата прожекция от цикъла „Живот като на кино. Големи филми за различни хора“.

На 14 ноември 2017 г. от 18:30 часа в Дома на киното, ул. „Екзарх Йосиф“ № 37, гр. София, ще прожектират филма „Бени и Джун“ на режисьора Джеремая Чечик, с участието на Джони Деп.

„Бени и Джун“ е романтичен и забавен филм за правото да обичаш и да бъдеш обичан. Лентата разказва за необикновената любовна история на две ексцентрични личности.

Странният самотник Сам (Джони Деп) се влюбва в красивата, психически уязвима Джун (Мери Стюарт Мастерсън), живееща със своя свръхгрижовен брат Бени (Ейдън Куин),който се опитва да я предпази от всички и всичко, включително и от любовта. За ролята си във филма Джони Деп получава номинация „Златен глобус“ за най-добър актьор в мюзикъл или комедия /1994 г./.

Достъпът до прожекцията е безплатен. Филмът е със субтитри и дублаж.

Целта на проекта „Живот като на кино“ е чрез киното, като средство за масова информация, по увлекателен и забавен начин да се постави темата за разбирането и приемането на хората с интелектуални затруднения, да се подобри достъпът до киноизкуството за хората с увреждания и да се способства за преодоляване на стигмата пред тяхното социално включване.

Прожекцията се реализира в рамките на проект „Живот като на кино“ с финансовата подкрепа на

Столична програма „Култура“ на Столична община, 2017 г.