Център за психично здраве организира Втори национален семеен турнир по шахмат

На 11 и 12 октомври в Пазарджик, Център за психично здраве и Сдружение Човеколюбие организират Втори национален семеен турнир по шахмат. Предвидено е да участват 24 семейства. С приоритет при определяне на участниците ще бъдат семейства, които посещават Колежа по семейни отношения на Център за социална рехабилитация и интеграция „Човеколюбие” или семейства, в които има член с психиатрична диагноза. При повече от 24 заявили желание за участие семейства, те се записват като резерви и в случай на неявяване на записаните в основния списък на турнира участници в играта ще бъдат включени семейства от резервния списък.

Преди започване на турнира се обявява капитан на всеки отбор.

Крайният срок за заявки за участие е 7 октомври 2014 г. Можете да направите своята регистрация на телефон 0878 149 609 и на електронен адрес: info@chovekolubie.org.

Системата на игра по време на турнира ще следва швейцарска система в 5 кръга. По време на първи, трети и пети кръг отборите взимат колективно решения за ходовете си чрез обсъждане, а по време на втори и четвърти кръг – ходовете се правят без обсъждане като участниците в отборите се редуват на всеки ход по ред, определен от тях.

Класирането ще бъде отборно – в зависимост от общия брой точки, спечелени от отбора. Спечелените точки за постигнати победи се умножават по броя на членовете на семействотото, участващи в отбора. В случай на равенство са в сила следните допълнителни показатели: коефициент Бухолц-медиана, коефициент Бухолц, брой победи, коефициент Натрупване.
Наградите са отборни и събраният награден фонд към 20.08.2014 г. е 710 лв., като е предоставен от ЕООД „Тошкина Консулт” и Василка Иванова. Той се разпределя между участниците пропорционално на спечелените точки. Продължва набирането на средства за увеличаване на наградния фонд. На първите три отбора ще бъдат връчени медали.

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Светла Григорова, която работи, за да дарява надежда на хората в нужда 

Община Кюстендил набира служители и потребители за Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

Нов център за възрастни хора с деменция в Мамарчево

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории