На 01 юли, по повод деветия рожден ден на Центъра за обществена подкрепа – гр. Свищов, бяха наградени участниците в конкурса за детска рисунка на тема „Подарявам ти надежда“, организиран от ЦОП.

За разнообразяване ежедневието на подрастващите, мотивирането им към разгръщане на въображението и творческия потенциал, всичките 127 творби на деца от цяла България бяха публикувани във Фейсбук страницата на ЦОП. Творбите бяха оценени по възрастови групи, а участниците в конкурса бяха деца на възраст между 5 и 15 години.

Всички отличени рисунки и имената на участниците са обявени в страницата на Центъра за обществена подкрепа и получиха награди с благодарности лично от кмета на Свищов Генчо Генчев, зам.-кмета д-р Анелия Димитрова и началника на отдел „Образование“ Румяна Кузева. Специална грамота с благодарност и принос, за активно участие получи г-жа Силва Христова, ст. учител в СУ „Н. Катранов“.

Най-вдъхновяващите творби бяха избрани от компетентно жури. Директорът на Центъра за обществена подкрепа Искра Гайдарова поздрави всички присъстващи и благодари на участниците в конкурса. Тя каза, че “отличените рисунки ще внесат своя бодър дух и надежда в болничните стаи на детското отделение на Свищовската болница. Защото всички #Заедно Можем!”.

Източник: Община Свищов, 01.07.2020 г.