Стрийт артисти подкрепиха с акция-изненада кампанията на Велико Търново за Европейска столица на културата

Стрийт артисти подкрепиха с акция-изненада кампанията на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019, съобщиха от пресцентъра на общината. Творците изрисуваха цветна линия по бордюра на тротоарите във града от Царевец до Факултета по изобразителни изкуства в нощта на 20-ти срещу 21-ви март.
Идеята за „Цветна линия за бъдещето” бе да внесе цветност в атмосферата на града, с обръщение и послание към гражданите да се твори заедно, защото изкуството е за всеки. Акцията не претендира да бъде професионално произведение на изкуството, а артистична интервенция, която да достигне до гражданите и да ги зарадва и провокира. Изрисуването на бордюрите не нарушава цялостния облик на града, а внася творчески и закачлив акцент, който неформално, като на „игра” ангажира вниманието на хората. Използваните материали са нетрайни за да пребивават рисунките временно.
„В творческия ми път на автор, който от години се занимава с изкуството на улицата, винаги съм се водила от една основна цел-мечта – за повече цвят около нас, блян за разчупване на сивото ни ежедневие. В изкуството търся нестандартни решения, провокация към обикновените граждани и творческото мислене. Ролята на твореца е отговорна – той трябва да възпитава естетическото чувство в младите и в цялото общество! Искрено се надявам хората да усетят добрите намерения на акцията ни и да погледнат с усмивка на нашето дело!”, сподели Виктория Георгиева, творец участвал в акцията.

 

Източник: Агенция Фокус

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории