Настоящи и завършили ученици от СУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица си направиха строителна бригада и успяха да обновят кабинета си по история.

Възпитаниците на училището първо подготвят проект, който представят за одобрение на директора. След това пишат на различни строителни фирми, за да представят идеята си и да получат дарение. Накрая влагат много труд и желание. И резултатът е налице – новата учебна година ще започне в обновен кабинет.

Идеята в детските глави се появява на един семинар, чиято тема е „Научи се да даряваш“. Вдъхновяват се и имат желание да направят нещо, което да носи радост на тях и околните. А какво по-хубаво от един кабинет по история, който носи патриотичен дух. Един кабинет, в който ще се чувстваш добре, докато учиш.

Така се започва. Правят проект и го представят на директора – Нели Атанасова. След като получават нейното съгласие, заедно с историка Росица Петрова и преподавателят по испански Здравка Христова пишат писма до различни фирми. Някои от собствениците откликват и материалите пристигат – боя, латекс, плоскости и всичко, което им е нужно.

Младежите пък се захванали с работа. Сами шпакловали и боядисали стените, изциклили ламперията, боядисали масите, сменили подиума и освежили цветните пана. Завършили възпитаници на училището помогнали, като изрисували цялата северна стена. Така по време на час новите поколения ще се радват на гледката на крепостта Ряховец.

Макар основната цел да е изпълнена, Десислава , Костадин, Слави, Християн и Владимира от 10 клас, Десислава, Георги, Невелин, Симеон и Тодор от 11 клас, заедно с тазгодишни абитуриентки Диляна и Валентина ще продължат да се борят за едно обновено училище.

източник: uspelite.bg

автор: Гергана Ватова