Партньорите от Европейската изследователска платформа EURECO канят за участие в онлайн събитие за ключовото значение на експертността при проектирането на услуги за психично здраве.

Заглавие: „Нови хоризонти в грижите за психичното здраве: Укрепване на услугите за психично здраве чрез експертност и дигитализация“

Кога? Четвъртък, 26 ноември 2020 г. от 14:00 до 17:00 ч. CET.

Връзка за регистрация: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0vceCoqzkuH9DC5YI4Ven-OfacvIa0sbJH

Относно събитието:

Включването на партньори-експерти като участници в изследователски проекти все още не е обичайна практика. Защо експертизата е толкова важна? И как може да се приложи партньорска експертиза в услугите?

По време на онлайн събитието ще се обменят идеи по тези и други теми. В допълнение, няколко международни лектори ще говорят за важността на експертността при проектирането, изпълнението и оценката на услугите за психично здраве и как тя може да бъде приложена на практика.

Програма

14.00 Приветствен адрес

14.15 Основен адрес: Какво представлява партньорската експертиза и защо е важно да се интегрира това в услугите?

14.40 Поетично междучасие

15.00

Основна дискусия 1: Как да приложим експертност в услугите?

Основна дискусия 2: Оказа ли се ефективно прилагането на експертен опит? Какви са точките за действие в научните изследвания и практиката?

Основна дискусия 3: Как могат цифровите технологии да поддържат текущите процеси?

16.00 Поетично междучасие

16.15 Обобщение и заключения

Лекторите на събитието ще бъдат обявени скоро.

Какво е EURECO?

EURECO е европейска платформа за сътрудничество между академични изследователи и доставчици на услуги, работещи върху приобщаващо планиране и развитие на общността в перспективата на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания (CRPD). Платформата се основава на съвместна инициатива на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD), Центъра за планиране и оценка на социалните услуги (ZPE), Университета в Зиген (Германия), Международната асоциация за научно изследване на Интелектуални и неразвития в развитието (IASSIDD) и холандската организация за здравни изследвания ZonMw. EURECO-срещите ще служат като инструмент за засилване на сътрудничеството по време на проектния цикъл на европейските изследователски дейности, като се започне от идентифицирането на научноизследователските потребности и изследователските процеси до прилагането на резултатите на практика.

Работните групи за психично здраве в Европа работят по специфични въпроси, свързани с психичното здраве. Експертите призовават за ключова промяна в културата на психичното здраве, която отчита и включва възгледите, правата и живия опит на потребителите на услуги за психично здраве. Холандската асоциация за психично здраве и грижи за пристрастяването е активен партньор на Mental Health Europe и подкрепя инициативи и съюзи, които подчертават значението на доброто психично здраве за европейската общественост и европейската икономика.

Това събитие е безплатно за участие!

Източник: НАСО