УниКредит Булбанк ще осигури десет стажантски места за младежи в неравностойно положение. По този начин банката ще подкрепи проекта „Get Ready 2 Work – Готови за работа!“. Целта на проекта е интеграцията и активната заетост на младежите в неравностойно положение на пазара на труда чрез прилагане на успешни модели за обучение и програми за включване на трудовия пазар от Австрия и Германия.

Проектът предвижда създаването на цялостна модулна програма за обучение в България, която е насочена не само към основната целева група – младежите, но обхваща и работодатели, обучители, кариерни консултанти и социални работници, както и експерти от релевантните за пазара на труда институции. Този системен подход за интеграция и приобщаване на млади хора в неравностойно положение разкрива нова перспектива за преодоляването на безработицата сред тази целева група.

„Включихме се в инициативата, защото сме социално отговорна организация и вярваме, че най-доброто, което може да направим за тези прекрасни млади хора е да им дадем възможност да се учат в реална бизнес среда, да подобрят своите лични, социални и организационни умения и не на последно място, да бъдат финансово независими“, коментира Емануеле Рекиа, директор на Управление „Човешки ресурси“ в УниКредит Булбанк.

Обучителната програма ще бъде с продължителност 8 седмици и в нея ще участват 50 младежи в социално-икономическо неравностойно положение на възраст от 18 до 29 г. В курсовете ще бъдат включени практически упражнения, интересни групови и индивидуални проекти, както и лични срещи с индивидуални консултанти. След приключване на обучението, 10 участника ще се включат в Стажантската програма на УниКредит Булбанк и УниКредит Кънсюмър Файненсинг. Стажът ще бъде с първоначална продължителност 3 месеца, като в зависимост от желанието на стажанта и възможността на институциите, може да бъде продължен до 6 месеца.

Стажантската програма на банката дава шанс на талантливи студенти и млади професионалисти да започнат своята кариера в УниКредит Булбанк. Тя се провежда за осма поредна година, като през 2013 г. от 490 стажанти, които взеха участие в програмата, 20% останаха на работа в банката.

Проектът „Get Ready 2 Work – Готови за работа“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

 

Източник: Diploma.bg

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Приемат документи за лични асистенти в община Сливен

Коледен базар в Ловеч

Дневен център за възрастни с ментални увреждания „Света Марина” навърши 14 години

Годишен доклад на Омбудсмана на Република България

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Нова лаборатория за образна диагностика заработи в МБАЛ-Хасково

ПОСЛЕДНИ

МТСП ще разработи дигитална платформа за превод от и на български жестов език

Българин завоюва златен медал на Световното първенство по лека атлетика за спортисти с интелектуални увреждания

Конференция „Българският жестов език не е за изпускане“

Ден на отворените врати по НПЗХУ

Категории