Сдружение „Усмивка” дари апаратура на МБАЛ Бургас

На 21 януари 2014г., в Деня на родилната помощ, Сдружение „Усмивка”, което е член на Национален алианс за социална отговорност, посети неонатологичното отделение на МБАЛ Бургас. Поводът беше кампанията „Стотинкова война”, която се провеждаше през цялата 2013 година, с идеята да се събират стотинки от 1, 2 и 5 и със събраната сума да се закупи апаратура за бебета. Сумата от 1 600 лв., която Сдружението е събрало, бе използвана за закупуването на две инфузионни помпи.
Доктор Коларова, началник на неонатологичното отделение, получи от екипа на СНЦ „Усмивка” двете помпи, заедно с 5 пакета памперси, които бяха дарени от Хипермаркет Кауфланд Бургас.
Инфузионната помпа служи за вливане на малки количества инфузионни разтвори при строго определен дебит, който може да се задава в зависимост от лекарското предписание. Тя намира приложение във всички отделения на болничните заведения. В МБАЛ Бургас тя ще бъде поставена в кувиозите и чрез нея ще се впръскват лекарства на бебетата, тя е изключително полезна тъй като работата, която е изпълнявала помпата, се е вършила ръчно.

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Центровете за настаняване от семеен тип в Шумен отварят врати през септември

Възстановена е дейността на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция в Добрич

Пациентски информационен център за онкоболни отвори врати в Бургас

Започна работа Център за деца с увреждания в Перник

ИКТ технологии за деца с увреждания вече стават достъпни и у нас

Повишаване на линията на бедност води до по-голям обхват на социалната закрила за уязвимите групи

ПОСЛЕДНИ

Агенцията по заетостта започва приемане на заявления за предоставяне на ваучери за обучения за дигитални умения

Фотоизложбата „Огледала на обичта! За любовта от първо лице“

Предложение за облекчения за финансиране на проекти за рехабилитация и интеграция на хора с увреждания

Участие на България в заседанието на Съвета на Европейския съюз по заетост и социална политика

Категории