„Професиите, свързани със социална работа, медицински грижи и здравеопазване, са професии на бъдещето, при които ще има нужда от все повече кадри на пазара на труда. Ако за други професии бихме могли да внасяме работна сила от чужбина, то учителите и социалните работници трябва да са наши кадри, защото от тях се изисква много добро познаване на езика, социалната и културна среда, както и народопсихологията“. Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по време на работна среща, която се проведе в Банско.

В срещата участваха министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова, народният представител Александър Мацурев, кметът на Банско Иван Кадев, директорът на Регионална дирекция социално подпомагане в Благоевград Виктория Харалампиева и директорите на Дирекции социално подпомагане – Благоевград, Сандански, Петрич, Хаджидимово, Разлог, Якоруда и Гоце Делчев.

Министър Сачева подчерта, че в рамките на годината МТСП се ангажира да постави основите на Стратегия за развитието на човешките ресурси в сферата на социалните услуги. Тя коментира и Закона за социалните услуги, по който вече са изразили мнение повече от 30 организации.

Източник: МТСП, 10.02.2020 г.; АСП, 10.02.2020 г.